Logboek april 2023

Op 5 maart j.l. een mooi optreden verzorgd bij Heitkamp Tref in het cultuurhuus in ’s-Heerenberg. Drie nummers gezongen ‘Aan de grens’, ‘Schule’ en ‘Slech weer’. Viel goed en er was veel aandacht. Het was sinds lang weer een eerste optreden. Sinds ik vorig jaar februari geblesseerd raakte aan mijn pink moest ik er weer helemaal inkomen. Stem is nog goed en, ook belangrijk ik heb de teksten zonder papier gezongen. Kost altijd extra energie, want foutjes maken vind ik vervelend, al merkt het publiek dat vaak niet.

            

          Afgelopen weekend, tweede Paasdag volgde er een tweede optreden tijdens de kunstroute op het landgoed
          Enghuizen. Vorig jaar kon ik daar helaas geen bijdrage aan leveren vanwege mijn blessure, maar bij deze
          editie gelukkig wel weer. Het podium was dit keer naast koffieboerderij de Kleverhorst geplaatst. Samen met
          dichter Bert Scheuter heb ik een twee uur durend optreden verzorgd. Dat ging, zoals verwacht goed samen.
          We vulden elkaar wat betreft teksten en onderwerpen mooi aan en na een tijdje kwam er ook meer publiek bij
          ons zitten. Ik doe er al heel wat jaren aan mee, eerst vooral samen met violist Kees Weitkamp en sinds een
          drie-vier jaren solo. Ieder jaar val me weer op hoe mooi deze kunstroute en de omgeving bij mijn muziek past.
          Hopelijk gaat het nog een aantal jaren doorgaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week donderdag 20 april om 15.30 wordt het Jaarboek 46e deel van Jaarboek Achterhoek & Liemers in Doetinchem in de Stadswal gepresenteerd. Daaraan heb ik ook weer een bijdrage mogen leveren en sinds 2021 maak ik deel uit van de eindredactie. Mijn bijdrage gaat over een pater Jezuïet die in het Bonifatiusklooster in ’s-Heerenberg heeft gewoond en in Duitsland wordt doodgeschoten. Daarover zal ik tijdens de presentatie een lezing houden. Niemand minder dan historicus en programmamaker Ad van Liempt zal daar ook een lezing houden. Komen dus!

Ondertussen ben ik op alle vrije momenten bezig met het boek over 100 jaren voetbal in ’s-Heerenberg. Deze week een kleine mijlpaal bereikt: het eerste hoofdstuk opgestuurd naar Martijn Kraan, die de teksten voor mij gaat redigeren. Wanneer dat met dit hoofdstuk is gebeurd, dan gaat het naar Loek Kemming, die net als in geval van mijn Galama-boek de opmaak gaat verzorgen. En zo moeten er dan nog 9 à 10 andere hoofdstukken nog aan de beurt komen. Maar er is een begin.

Andre van Gessel

André van Gessel, geboren 1955 in ’s Heerenberg, behaalde in 1978 aan de PA Groen van Prinsterer in Doetinchem zijn onderwijsbevoegdheid. Als docent werkte hij op verschillende scholen in de regio en sinds 2005 was hij werkzaam als leidinggevende bij het Graafschap College in Doetinchem. In 1994 studeerde hij af als theoloog aan de Theologische Faculteit in Tilburg. Vanaf 1980 schrijft en zingt hij vooral in het Liemers dialect en heeft hij inmiddels drie cd’s uitgebracht. Tussen november 2011 en maart 2023 was hij columnist bij dagblad De Gelderlander. Sinds april 2020 is hij met pensioen en doet sindsdien vrijwilligerswerk bij de Heemkundekring Bergh, waarvan hij met ingang van maart 2023 ook bestuurslid is. Zat jarenlang in de jury van Het beste boek van Achterhoek en Liemers. Hij publiceert regelmatig in onder ander het Jaarboek Achterhoek en Liemers, waarvan hij ook deel uitmaakt van de eindredactie.

Contact info.

Doetinchem
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website : http://www.bergherdieck.nl

Fotogallerij